Varför Motton?

"Hela familjen är hjältar"

Det började för många år sedan då Mårten och Karin satt och funderade på hur man kan få livet att gå sin väg. Hur mycket kan man påverka sitt liv? vad vill man? och främst. Hur väljer man riktning?


Vi återkom ofta till Alice i underlandet och katten i trädet som sa att: Om du inte vet var du ska spelar det heller ingen roll vilken väg du väljer.


Där och då skapade vi våra egna motton för livet och har hållit fast vid dem sedan dess. Våra motton hjälper oss att välja väg, lyssna på oss själva men främst har vi märkt att det ger oss en riktning i livet när vi har svårt att välja väg.


Vårt familjemotto "Hela familjen är hjältar" kom till på Landvetter flygplats när vi satt hela familjen på våra resväskor och insåg att vi hade en lång resa framför oss. En resa full av utmaningar, toppar och dalar. Vi sa till barnen att vi skulle skapa ett motto som kunde ge oss kraft att samlas kring när livet visade både vitt och svart. Snabbt sa barnen. -Vi är hjältar allihop och plötsligt hade familjens motto skapats.


Där och då började barnens egna motton ta form och de formulerade själva sin riktning och sin inställning. Nedan ser du alla våra motton.

Familjen

KARIN

"Se det vackra i det lilla"

MÅRTEN

"Glädja mig själv genom att glädja andra."

EBBA

"Se världen"

AUGUST

"Jag tar mig långt utan att springa"

VERA

"Hela världen är ett pyssel"

OTTO

"Gos byggde mig"