Family with a motto

2021-2022

Resan

Vart ska vi?

Det känns svindlande att ta med sig hela familjen och resa ut i världen under ett års tid. Resan har redan börjat i och med att vi nu startat planeringen och de förarbete som krävs för att få allt på plats och i ordning.


Målet med resan är ingen destination eller något som går att mäta eller förutse. Målet med resan är resan. Vi drömmer om att tillsammans med våra barn få uppleva världen.


Vi hoppas att vi genom att göra denna resa kan planterar en tanke och ett hopp hos våra barn inför deras framtid. Vi vill att de ska uppleva känslan av att ingenting är omöjligt.Packa

Hur packar man för ett år?

En vanlig fråga vi får när vi berättar om vår resa är. Hur ska ni packa?


Vår tanke är att vi alla kommer att ha vars en ryggsäck och inte mer än så. Vi planerar att ha två ryggsäckar på 50 liter, två st på ca 40 och två st på 30 liter.


Vår erfarenhet från tidigare resor är att man allt som oftast packar alldeles för mycket. Det mesta kan man få tag på längst vägen. 
Skola och jobb

Vardag i äventyret.

Mitt i allt resande, badande, dykande, åkande ska ju även en skol och jobbvardag få plats.


Vår resevardag kommer att innehålla 3 barns studier och Mårtens arbete. Karin kommer att resskola Otto i klass ett, Vera i fyra. August som ska börja åttan kommer att läsa vid en i onlinebaserad skolform som heter Sofia distans. Ebba som sökt gymnasiet nu till hösten och som förhoppningsvis får anstånd om att flytta fram sin skolstart till hösten 2022 kommer att ha självstudier i franska och matematik.


Mårten kommer under hela resan driva vidare sitt företag med namn Mottot.