2021-2022

Family with a motto

Göteborgspodden

Om oss

Hur och vem kommer på att åka jorden runt i ett år med fyra barn? Jo, det är människor som Mårten & Karin Westlund som har hittat sitt och familjens stora WHY!


Dessutom - hur lyckas man (gladeligen) hålla ihop som par i över 27 år? Missa ej detta livsbejakande och inspirerande avsnitt!


Göteborgspodden avsnitt 84

Resan

Vart ska vi?

Det känns svindlande att ta med sig hela familjen och resa ut i världen under ett års tid. Resan har redan börjat i och med att vi nu startat planeringen och de förarbete som krävs för att få allt på plats och i ordning.


Målet med resan är ingen destination eller något som går att mäta eller förutse. Målet med resan är resan. Vi drömmer om att tillsammans med våra barn få uppleva världen.


Vi hoppas att vi genom att göra denna resa kan planterar en tanke och ett hopp hos våra barn inför deras framtid. Vi vill att de ska uppleva känslan av att ingenting är omöjligt.


Vi har en tänkt resrutt, en riktning men är redo att ändra, flytta och  invänta besked om hur världen utvecklas under tiden.Familjen

Vilka är vi? Varför motton?

Under 2020 blev vi inbjudna att vara med i Göteborgspodden med Linda Larsson. Här satte vi startskottet för resan. 


Vi blev familj 2005, då familjens dotter Ebba föddes. Innan dess hade Karin och Mårten varit ett par sedan 1992 när de fann varandra på gymnasiet. Karin är född och uppvuxen i Stockholm och Mårten är född i Göteborg och uppvuxen i Göteborg och Stockholm.


Karin arbetar just nu som lärare och Mårten driver mottot, en kommunikationsbyrå.
Packning

Hur packar man för ett år?

En vanlig fråga vi får när vi berättar om vår resa är. Hur ska ni packa?


Vår tanke är att vi alla kommer att ha vars en ryggsäck och inte mer än så. Vi planerar att ha två ryggsäckar på 50 liter, två st på ca 40 och två st på 30 liter.


Vår erfarenhet från tidigare resor är att man allt som oftast packar alldeles för mycket. Det mesta kan man få tag på längst vägen. 

Skola och jobb

Bad och Balans

Mitt i allt resande, badande, dykande, åkande ska ju även en skol och jobbvardag få plats.


Vår resevardag kommer att innehålla 3 barns studier och Mårtens arbete. Karin kommer att resskola Otto i klass ett, Vera i fyra. August som ska börja åttan kommer att läsa vid en i onlinebaserad skolform under skolverket som heter Sofia distans. Ebba har fått anstånd om att flytta fram sin skolstart till hösten 2022 kommer att ha självstudier i franska och matematik under resan.


Mårten kommer under hela resan driva vidare sitt företag och mer om detta finns att läsa om på mottot.se