Planering inför resan


Planering

Att sätta ett datum.

Många men långt från alla drivs av drömmen att bryta vardagen, slänga upp livspusslet i luften och skapa ett nytt mönster, ett nytt pussel.


Vi som par och familj har alltid utmanat oss själva och det är inte något som vi slutat med bara för att vi blivit familj. Visst har det blivit mer planering, andra utmaningar och ett lite nytt sätt att resa när vi nu kånkar runt oss själva och våra fyra barn. Målet har dock alltid varit detsamma.

Att utmana, uppleva och lära. 


Som vi berättade om i poddavsnittet (se länk till höger) så har vi alltid rest mycket och är båda uppvuxna med resor och äventyr. Vi lärde oss tidigt att man med enkla medel kan göra fantastiska äventyr.


Att resa kostar pengar och många stoppar sin dröm redan i tanken bara för att de har en bild av att det kostar för mycket, att det är omöjligt.


Ja, det kostar att resa men det finns så många olika val man kan göra för att få ihop det ändå och det kostar ju faktiskt rätt mycket i vardagen också om man vågar räkna på det.


Vår nyckel till att komma iväg har alltid varit densamma:


1. Sätt ett datum och håll dig till det. Det spelar ingen roll om planen på det du ska göra är genomtänkt eller ej.


Har du inget datum att jobba mot så har du heller ingen riktning och tappar lätt bort dig på vägen.


2. Prata om din/er dröm med andra. 

Våga sätta ord på din dröm. Den blir lite mer verklig bara du ger den en röst.


Pratar du med andra om drömmen så lär du dig och hittar svar. Genom samtal och vägledning från andras erfareheter, oro, kunskap och oftast hejjarop får du en bra grund för vidare arbete framåt.


Räkna med att du kommer stöta på patrull som säger åt dig att det inte går. Använd detta argument till att bli ännu starkare i din övertygelse i att lyckas.


Man måste inte ha samma drömmar som alla andra. Skapa din egen dröm, ditt eget mål. Långt ifrån alla vill utmana sin vardag mer än de redan gör. Många tycker att livet är gött utan alltför många fartbubblor. Glöm inte att din dröm är just din. Berätta och predika gärna men döm inte din omgivning om de har andra mål och drömmar än dina. 


3. Våga drömma, även om förutsättningarna ändras längst vägen. Du har inte misslyckats bara för att din dröm tar en annan form än den hade i tanken från början.


Man lär sig mycket under planeringsstadiet och vi brukar tänka; 

Målet med resan är resan. Resan börjar så fort du satt ditt datum eller satt ord på din dröm. 


 

Packningen

Packlista

Val av ryggsäck:

Vi har utgått från att varje person måste kunna bära sin egen ryggsäck. För att förenkla har vi även köpt ryggsäckar i olika färger så att man lätt håller koll på sin egen. I varje ryggsäck har varje person några mindre packpåsar (i samma färg som ryggsäcken) där kläder kan delas upp för att lättare hittas. Det finns en uppsjö olika system men vi kör på ett basic likt dessa HÄR.


Packning per person:

1 varm tröja

2 T-shirt

1 par shorts

1 par långbyxor

2 par badkläder

2 par strumpor

Underkläder för en vecka

1 par sandaler och 1 par gympadojor

Necessär och sjukvård har vi en gemensam väska.

Skolböcker + teknik + pennfack


Leksaker som vi har med:

Otto har sin nallehund


(Då just vår resa kretsat mycket kring dykning så kompletterades packningen med endel snorklingsutrustning längst vägen).


Necessär och sjukvård:

nödvändiga vaccinationer beroende på var man ska.

Kolla upp om du behöver ta med det "gula vaccinpasset"


allergimedicin + betapred

en laddning alvedon/ipren (finns att köpa längst vägen)

suturtejp för djupare sårskador. (har varit svårt att hitta utomlands)

pincett

Åksjuketabletter (calma och postafen)

En laddning plåster.

Xylocain, smärtstillande mot bett.


Nästan all medicin går att köpa längst vägen. Har du bara namnet på medicinen eller namnet på det verksamma ämnet så kan du få tag i det mesta.