Planering inför resan


Planering

Att sätta ett datum

Många men långt från alla drivs av drömmen att bryta vardagen, slänga upp livspusslet i luften och skapa ett nytt mönster, ett nytt pussel. Vi som par och familj har alltid utmanat oss själva och det är inte något som vi slutat med bara för att vi blivit familj. Visst har det blivit mer planering, andra utmaningar och ett lite nytt sätt att resa när vi nu kånkar runt ocss själva och våra fyra barn. Målet har dock alltid varit detsamma.

Att utmana, uppleva och lära. 


Som vi berättade om i poddavsnittet (se länk till höger) så har vi alltid rest mycket och är båda uppvuxna med resor och äventyr. Vi lärde oss tidigt att man med enkla medel kan göra fantastiska äventyr.


Att resa kostar pengar och många stoppar sin dröm redan i tanken bara för att de har en bild av att det kostar för mycket, att det är omöjligt. Ja, det kostar att resa men det finns så många olika val man kan göra för att få ihop det ändå och det kostar ju faktiskt rätt mycket i vardagen också man räknar på det.


Vår nyckel till att komma iväg har alltid varit densamma:


1. Sätt ett datum och håll dig till det. Det spelar ingen roll och planen är genomtänkt eller ej men har du inget datum att jobba mot har du heller ingen riktning och tappar lätt bort dig på vägen.


2. Prata om drömmen med andra. 

Våga sätt ord på din dröm, den blir verklighet bara du ger den en röst. Pratar du med andra om drömmen så både lär du dig av andra och hittar svar och vägledning från andras erfareheter, oro, kunskap och oftast hejjarop. Räkna med att du även kommer stöta på patrull som säger åt dig att det går inte. Använd detta argument till att bli ännu starkare i din övertygelse. Man måste inte ha samma drömmar och du lär dig snabbt att långt ifrån alla vill utmana sin vardag. De tycker att livet är gött utan alltför många fartbubblor.


3. Våga drömma, även om förutsättningarna ändras längst vägen. Du har inte misslyckats bara för att din dröm tar en annan form än den hade i tanken från början. Man lär sig mycket under planeringsstadiet och vi brukar tänka; 

Målet med resan är resan. Resan börjar så fort du satt ditt datum eller satt ord på din dröm. 


 

Packningen

Packlista

Val av ryggsäck:

Vi har utgått från att varje person måste kunna bära sin egen ryggsäck. För att förenkla har vi även köpt ryggsäckar i olika färger så att man lätt håller koll på sin egen. I varje ryggsäck har varje person några mindre packpåsar (i samma färg som ryggsäcken) där kläder kan delas upp för att lättare hittas. Det finns en uppsjö olika system men vi kör på ett basic likt dessa HÄR.


Packning per person:

1 varm tröja

2 T-shirt

1 par shorts

1 par långbyxor

2 par badkläder

2 par strumpor

Underkläder för en vecka

1 par sandaler och 1 par gympadojor

Necessär och sjukvård har vi en gemensam väska.

Skolböcker + teknik + pennfack


leksaker som vi har med:

Otto har sin nalle, vi har tre snorklingsmasker


Necessär och sjukvård:

nödvändiga vaccinationer beroende på var man ska.

allergimedicin + betapred

en laddning alvedon/ipren (finns att köpa längst vägen)

suturtejp 

pincett

Åksjuketabletter (calma och postafen)